Cara termudah Memasak Sempurna Ayam Drumstick Korea Spicy Jalan Sofia Zulkefle

Cara termudah Memasak Sempurna Ayam Drumstick Korea Spicy Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Ayam Drumstick Korea Spicy Jalan Sofia Zulkefle. Sebut saja pasal ayam goreng, boleh dikatakan semua orang suka makan. Tak kiralah anak kecil ataupun yang dewasa. Sebenarnya ada macam-macam cara nak goreng ayam ni selain menggoreng dengan kunyit macam kita biasa buat.

Ayam Drumstick Korea Spicy Sos gochujang tu aku beli yang size kecik, takot tak habis beli besar. Bahan kat atas tu aku banyak adjust sendiri bagi kena dengan tekak. Ayam adalah bahan makanan yang menjadi salah satu favorit suami saya. Anda boleh membuat Ayam Drumstick Korea Spicy menggunakan 8 resepi dan 3 langkah. Inilah cara Anda buat itu.

Resepi Untuk Membuat Ayam Drumstick Korea Spicy

  1. Kemudian dari Ayam drumstick 7 ketul.
  2. Kemudian 1 dari paket sos korea spicy Adabi.
  3. Sediakan 2 dari sudu kecil bawang putih dicincang.
  4. Sediakan 1 dari sudu kecil bawang merah dicincang.
  5. Anda perlukan 1 dari sudu kecil serbuk kari.
  6. Sediakan 1 dari sudu kecil garam.
  7. Kemudian 1 dari sudu kecil gula.
  8. Kemudian 1 dari tangkai daun kari.

Karena bosan dengan menu olahan ayam yang begitu-begitu saja, akhirnya mencoba untuk membuat kreasi resep baru. Masukkan pes cili Korea (Gochujang), sos tomato, kicap masin, madu, minyak bijan, dan cuka. Korean BBQ Chicken Drumsticks are slightly spicy, sticky, sweet, and full of garlic and ginger and crispy even with skin! Sumber: Instagram Ramai penggemar korean fried chicken sanggup beratur panjang ketika cawangan pertama dibuka di Malaysia.

Langkah-langkah Pembuatan Ayam Drumstick Korea Spicy

  1. Mula2 bersihkan ayam. Kemudian masukkan semua bahan2. Gaul2 dan pastikan semuanya bercampur. Perap untuk 20-30minit..
  2. Cukup 30 minit sediakan kuali untuk menggoreng ayam. Panaskan kuali dan masukkan dalam 3 sudu besar minyak. Minyak dah panas masukkan ayam. Goreng hingga garing..
  3. Dah habis goreng sedia untuk dihidang. Sedap dimakan dengan nasi dan sayur salad..

Anda boleh pilih wings, drumettes atau drumsticks dalam tiga perisa berbeza: original soy, spicy red dan honey. Setelah beberapa waktu lalu sudah saya coba masakan Korea lainnya yang ngehitz di sana. Seperti Kimchi, Nasi Goreng Kimchi, Japchae, Bulgogi (semur daging ala korea), aneka Stew dan Sup. Kali ini dengan tekad kuat akhirnya punya waktu untuk membuat Spicy Crispy Korean Fried Chicken alias ayam. A quick and easy Korean BBQ sauce is the key in these Korean Glazed Chicken Drumsticks.