Cara termudah Buat Sempurna Siakap steam lemon Jalan Sofia Zulkefle

Cara termudah Buat Sempurna Siakap steam lemon Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Siakap steam lemon Jalan Sofia Zulkefle. Padunya Siakap Stim Lemon Restoran Mak Engku!!!! Resepi Siakap Stim Lemon yang sedah dan cepat untu. k di sediakan, menggunakan lemon sebagai bahan utama untuk menambahkan lagi rasa segar ikan apabila distim Oleh : Che' Nom Masa. Resepi Siakap Stim Lemon yang sedah dan cepat untuk di sediakan, menggunakan lemon sebagai bahan utama untuk menambahkan lagi rasa segar ikan apabila distim.

Siakap steam lemon How to make SIAKAP STIM LEMON for healthy life and good fot diet menus. Download SIAKAP STIM LEMON APK Android Game for free to your Android phone. Resepi siakap stim limau ni memang mudah disediakan, orang bujang pun confirm boleh buat. Anda boleh memasak Siakap steam lemon menggunakan 12 resepi dan 2 langkah. Inilah cara Anda memasak itu.

Resepi Untuk Membuat Siakap steam lemon

  1. Anda perlukan dari Ikan siakap separuh(gamak makan kuat buat pi sekoq).
  2. Anda perlukan dari Lemon 1 biji.
  3. Sediakan 2 batang dari Serai.
  4. Kemudian dari Bawang merah kecil satu.
  5. Anda perlukan 2 ulas dari Bawang putih.
  6. Kemudian dari Halia sikit.
  7. Sediakan Daun dari sup dan daun bawang.
  8. Kemudian dari Brokoli bunga kubis.
  9. Sediakan dari Lada benggala.
  10. Kemudian dari Serbuk lada hitam.
  11. Anda perlukan dari Sos tiram.
  12. Kemudian dari Serbuk cukup rasa dan sedikit garam gula.

Ia adalah salah satu hidangan yang sangat terkenal di negara jiran kita, Thailand. Seekor ikan siakap saiz sederhana besar (Sebenarnya ikan lain selain siakap pun boleh contohnya ikan bawal, tetapi mungkin ikan siakap mempunyai rasa yang lebih sedap dengan resepi masak stim). Dapp uhhhh. nasik minyok ganu terr. cuba yer semuaa. Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS).

Cara Mebuat Siakap steam lemon

  1. Kalau nak berkuah banyak...better hampa bancuh sos dia(sos tiram,serbuk lada hitam,serbuk cukup rasa,garam dan gula,sedikit air)gaul smpai sebati...sebelum steam ikan tu tuangkan sos tersebut...baru masukkan serai dititik..segala bawang dan halia mayang...perah lemon...last dh siap tabur daun sup daun bawang.
  2. Kalau x nak berkuah sgt...sos tiram tu hampa celet2 kat ikan tu..tabur perasa sesedap rasa..tabur segala benda yg hampa nak bubuh..perah lemon...steam kan...siap angkat....kalau nak nmpak cntik aku syorkan hampa rebus half cook dlu vege...tak la layu masa steam nnti... last dh siap tabur daun sup daun bawang #takeiteasy.

Siakap steam lemon, tomyam chicken, paprik chicken, sotong telur masin, kangkung belacan, telur Siakap steamed tomyam, soup vergy, kailan garlic, pandan chicken, sotong goreng tepung, telur. Ikan siakap ialah jenis ikan air tawar dan laut. Daging ikan siakap yang sangat lembut jika dimasak menjadikan ikan ini sangat favorit dikalangan ramai. Yang paling paling utama ialah mendapatkan. For this steamed lemon cake, you can serve with custard, vanilla ice cream or simply eat on its own.