Cara Bersedia Sedap Kek marble gebu duduk rumah Jalan Sofia Zulkefle

Cara Bersedia Sedap Kek marble gebu duduk rumah Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Kek marble gebu duduk rumah Jalan Sofia Zulkefle. Assalammualaikum semua, Kali ini Maktok ingin kongsikan resepi kek marble gebu yang mudah dan sedap! Kek yang tersangat senang dan confirm menjadi yang saya nak buat hari ni iaitu kek marble. Kek ni memang sangat lembut dan gebu walaupun tanpa menggunakan baking powder dan soda bikarbonat.

Kek marble gebu duduk rumah Kek marble gebu. nor azizah yaakob. Загрузка. Kek marble paling gebu dan sedap. Contact Kek marble gebu on Messenger. Anda boleh membuat Kek marble gebu duduk rumah menggunakan 10 resepi dan 4 langkah. Inilah cara Anda buat ini.

Resepi Untuk Membuat Kek marble gebu duduk rumah

  1. Kemudian 6 dari biji telor.
  2. Kemudian 1 1/3 cawan dari Gula castor.
  3. Sediakan 220 gm dari Butter *dicairkan.
  4. Kemudian 240 gm dari Tepung naik sendiri.
  5. Kemudian 3 dari sudu besar susu cair.
  6. Kemudian 2 dari sudu besar susu pekat manis.
  7. Sediakan 1/2 dari sudu besar ovalette.
  8. Sediakan 1 dari sudu kecil baking powder.
  9. Kemudian 1 dari sudu kecil Esen vanilla.
  10. Sediakan dari Pewarna ikut suka.

Maklumlah rumah Nina kecik jer, kalau kukus berwap seluruh ruang dah macam sauna Nina kat So far Resepi ini yang paling best, moist, sedap lagi gebu. Nak lagi sedap pisang nya harus yang Percaya lah… Kek yang ada telur lebih gebu, moist dan sedap! Kek marble antara kek yang cukup popular menjelang musim perayaan kerana ia paling mudah disediakan malah rasanya yang cukup enak. Namun mencari resipi yang mudah malah menggunakan sukatan cawan yang sedap, anda perlu bijak mencuba pelbagai resipi.

Cara Mebuat Kek marble gebu duduk rumah

  1. Butter dicaikan dulu, kemudian ketepikan. Putar gula, ovalette dan telor satu persatu, putar hingga kembang.
  2. Masukkan esen vanilla, susu cair, susu pekat putar hingga sebati. Masukkan tepung gandum dan baking powder putar perlahan atau kaup balikkan sahaja. Kemudian msukkan butter cair juga gaul secara kaup balik.
  3. Boleh bancuh beberapa warna ikut suka, Masukkan adunan kek kedalam acuan 8 inci, bahagian atas kek juga boleh dihias atau lorek menggunakan baki adunan..
  4. Bakar pada suhu 170 - 180° selama 50- 60 minit. Bergantung pada oven masing2. Cuba cucuk dgn lidi utk tahu kek masak ke belum,kalau dah masak boleh terbalikkan atas redai..

Kek marble biasanya dibuat daripada campuran kek vanila dan cokelat, di mana sebahagian besar keknya terdiri daripada adunan vanila, dengan jaluran cokelat. Resepi kek marble ini memang menjadi pilihan bagi mereka yang ingin membuat kek dengan cara yang senang tetapi kek yang dihasilkan sedap dan gebu. Faktor utama yang menjadikan kek marble ini gebu adalah penggunaan tepung kek itu sendiri. Hmm dikatakan kek yang sangat gebu dan lembut membuatkan saya terus ke dapur kerana amat pasti semua bahan diperlukan memang tersedia. Saya memang suka kek mentega atau kek marble atau apa apa kek yang simple macam ni.