Resipi: Sedap Terung dan ikan bilis tumis pedas Jalan Sofia Zulkefle

Resipi: Sedap Terung dan ikan bilis tumis pedas Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Terung dan ikan bilis tumis pedas Jalan Sofia Zulkefle. Cara Masak Terung Tumis dengan Ikan Bilis How to cook Eggplant Stir fry with Anchovies Cara senang masak terung tumis dengan Ikan bilis mudah dan sedap. Bahan utama: Terung Bahan campuran: ikan bilis,bawang putih dan merah,cili api,cili merah,daun salam,garam dan minyak secukupnya.

Terung dan ikan bilis tumis pedas Akak sangat busy dengan kerja akak, jadi mana masakan yang cepat tapi sedap dan pastinya makan bertambah. Kami hadirkan masakan ikan pari dengan ditambah bahan berupa terung, membuat masakan ini semakin nikmat. Ikan pari salah satu bahan masakan yang banyak diminati oleh para pecinta kuliner, karena kelezatan dan gurihnya dan ikan pari ini memiiki dua lapisan daging. Anda boleh membuat Terung dan ikan bilis tumis pedas menggunakan 8 resepi dan 6 langkah. Inilah cara Anda memasak itu.

Resepi Untuk Membuat Terung dan ikan bilis tumis pedas

  1. Sediakan 4 dari biji terung ungu saiz sederhana.
  2. Kemudian 1 dari biji bawang besar.
  3. Sediakan 3 ulas dari bawang putih.
  4. Anda perlukan 10 dari biji cili api.
  5. Anda perlukan 1 dari genggam ikan bilis.
  6. Kemudian 2 dari senduk minyak untuk menggoreng.
  7. Sediakan 1/2 dari sudu kecil garam.
  8. Anda perlukan 1 dari sudu kecil gula.

Itulah resep dan cara membuat tumis terung pedas yang bisa kamu masak. Kombinasi bumbunya dijamin bikin makin menggugah selera. Download aplikasi resep Yummy App untuk mendapatkan beragam referensi resep masakan sesuai dengan selera kamu, lengkap dengan cara memasaknya. Pernahkah anda memnncoba masakan tumis ikan bilis?

Cara Mebuat Terung dan ikan bilis tumis pedas

  1. Mula-mula panaskan minyak dan oreng ikan bilis. Ketepikan. Goreng pula terung. goreng sekejap sahaja..
  2. Tumbuk bawang besar, bawang putih dan cili api..
  3. Menggunakan minyak yang sama, tumiskan bahan tumbuk..
  4. Masukkan garam dan gula. kacau sebati..
  5. Kemudian masukkan terung dan ikan bilis yang telah digoreng tadi..
  6. Kacau sebati, dan terus boleh dihidang..

Tumis ikan bilis ini sangat lezat ka dikonsumsi bersama dengan nasi putih hangat ditabah dengan sambal terasi membuat makan anda Resep dan Cara Membuat Perkedel Ikan Bilis Pedas dan Gurih..ikan bilis, tumis hingga layu dan masukkan potongan buah pare, tambahkan sedikit garam, tumis sampai pare layu dan yang terakhir tambahkan saus. Korang tahu tak terung telunjuk tu macam mana? Terung telunjuk ni buahnya berwarna hijau dan ada jalur putih. Sahaja aku berniaga kerana Allah Taala. Sambal belacan yang di tumis mula masak, kemudian masukkan sedikit sos tiram, sos ikan, dan sedikit gula, tumis Tumis sebiji bawang merah besar yang telah dihiris kemudian masukkan satu tangkai cili kering, bawang putih, ikan bilis, dan sayur terung yang.