Cara Memasak Sedap French toast pelaut Jalan Sofia Zulkefle

Cara Memasak Sedap French toast pelaut Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

French toast pelaut Jalan Sofia Zulkefle. Find french toast plate stock images in HD and millions of other royalty-free stock photos, illustrations and vectors in the Shutterstock collection. French toast filled banana and chocolate. Spanish torrijas, eggy bread, french toast.

French toast pelaut Homemade French toast is always better, trust me. After you make my French toast recipe, you will be a fan for In a shallow pan or pie plate, add the eggs, milk, vanilla, half of the cinnamon, and salt. Cook "french toast" until golden brown. Anda boleh membuat French toast pelaut menggunakan 9 resepi dan 5 langkah. Inilah cara Anda memasak ini.

Resepi Untuk Membuat French toast pelaut

  1. Kemudian 2 keping dari roti gardenia atau jenama yg anda suka.
  2. Anda perlukan 1 dari biji telur (saya pakai telur saiz L besar sikit).
  3. Sediakan 1 dari sudu kecil vanilla extract.
  4. Kemudian 1 dari sudu kecil gula.
  5. Kemudian 3/4 cawan dari susu segar (brand yg anda suka).
  6. Kemudian 1.5 dari sudu kecil ground cinnamon (kalau xsuka boleh kurangkan).
  7. Sediakan 1 dari sudu kecil butter.
  8. Anda perlukan dari Secubit garam.
  9. Anda perlukan dari Olive oil (nak pakai minyak masak biasa pon xpe 😁).

Then flip and do the same on the other side. I couldn't even wait til I was done my plate to tell you that these are amazing. This French toast recipe is different because it uses flour. I have given it to some friends and they've all liked it better than the French toast they usually make!

Cara Mebuat French toast pelaut

  1. Pukul telur, susu, cinnamon, vanila, butter dan gula bersama sehingga sebati dan ringan. (gambar x sempat nak snap masa tgh buat πŸ˜…πŸ™).
  2. Panaskan kuali dan letak sedikit Olive oil. Jangan banyak...just bg basah kuali sikit je sebab xnak berminyak sgt roti tu..
  3. Celup roti ke dalam telur sehingga tenggelam dan letakkan atas kuali. Selepas 1 minit, terbalikkan. Masak kedua dua belah sehingga menjadi perang keemasan...dan siap..😁.
  4. Yang ni extra, xda dlm resepi. Scramble eggs (masukkan dalam 1 mangkuk dan pukul telur, butter sedikit, garam sedikit & bawang holland yg dipotong kecil. Panaskan kuali letak minyak sedikit dan goreng telur. Truskan kacau telur supaya hancur dan jadi ketulan lembap2 basah gitu terus angkat)..
  5. Baked beans atau kacang panggang (beli tin yg kecil dah cukup). Ptong bwang holland ikot suka. Panaskan kuali dan letak minyak ntok tumis. Tumis bawang dan masukkan baked beans.kacau rata. Tambah sedikit air jika perlu. 5 minit pastu tutup api dan siap. 😁.

Make this basic French Toast Recipe in minutes with eggs, milk, and bread. You can jazz the French toast is very easy: Soak thick slices of bread in an egg and milk batter then fry them to crisp. A plate of perfect French toastβ€”crispy 'round the edges, custardy in the center, and capped off with an amber kiss of maple syrupβ€”is a thing of breakfast time beauty. Classic French Toast recipe with a secret ingredient that makes them perfectly fluffy! One of our family's favorite breakfasts!