Cara termudah Memasak Sedap Kek Coklat Moist Jalan Sofia Zulkefle

Cara termudah Memasak Sedap Kek Coklat Moist Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Kek Coklat Moist Jalan Sofia Zulkefle. Penafian: Fanpage ini bukan kepunyaan Puan Shida. Kami hanya mempromosikan produk keluaran Puan Shida. Istimewa resipi ini, ia dibakar menggunakan ketuhar.

Kek Coklat Moist Hari ini kami akan kongsikan kepada anda resepi kek coklat moist yang sangat enak dan mendapat sambutan hangat dari kalangan netizen! Nampak macam sedap sangat kek coklat moist ni. Anak-anak tentu suka makan kek sebegini. Anda boleh membuat Kek Coklat Moist menggunakan 20 resepi dan 10 langkah. Inilah cara Anda memasak ini.

Resepi Untuk Membuat Kek Coklat Moist

  1. Sediakan dari Bahan A (masak).
  2. Sediakan 1 cawan dari serbuk koko (3/4 cwn pun ok).
  3. Sediakan 1 cawan dari susu cair.
  4. Sediakan 3/4 cawan dari susu pekat.
  5. Anda perlukan 3/4 cawan dari gula.
  6. Kemudian 1 cawan dari minyak masak.
  7. Anda perlukan dari Bahan B (ayak).
  8. Anda perlukan 3/4 dari cwn tpg gandum.
  9. Sediakan 1 dari sudu kecil (sudu kfc) baking powder.
  10. Sediakan dari C Bahan.
  11. Sediakan 4 dari bj telur (blender jer).
  12. Sediakan dari TOPPING COKLAT LELEH (1).
  13. Anda perlukan 1 cawan dari serbuk koko.
  14. Sediakan 1 cawan dari minyak.
  15. Sediakan 1 cawan dari susu pekat.
  16. Kemudian 1 cawan dari susu cair/ikut kepekatan yg kita nak.
  17. Sediakan dari Topping (2).
  18. Sediakan 100 g dari whipping cream.
  19. Anda perlukan 300 g dari coklat masakan (potong kecil2).
  20. Anda perlukan 1 dari s/b butter.

Kalau anda mahu mencuba boleh ikut resepi kek ini. rasa moist nya kek ini memang tiada duanya, jom kita layan resepi dibawah. Resepi kek coklat moist ini boleh dikatakan amat mudah untuk ditemui. Namun begitu kebanyakan resepi kek ini menggunakan minyak masak atau minyak jagung sebagai bahan utama nya. Categories Kek Tags Kek Coklat Moist.

Langkah-langkah Pembuatan Kek Coklat Moist

  1. Cara ✓semua bahan A di atas gaul sebati dan masak atas api perlahan.. rehatkan kejap bila bahan dah sebati..
  2. ✓Satukan bahan & C ke dlm bahan A... secara berselang seli... A.
  3. ✓Gaul dgn senduk jerr... Bila dah sebati tuang jer ke dlm loyang yg dah disapu minyak....
  4. ✓Kukus 30 - 45 minit... (bergantung pd size loyang).
  5. Kalau nak tau dah masak... cucuk dengan lidi... kalau tak melekat kira kek dah masak lerrr....
  6. Topping (1) ✓✓DOUBLE BOIL SERBUK KOKO BERSAMA MINYAK DULU.. DAH SEBATI BARU MASUKKAN SUSU.. KACAU HINGGA SEBATI (KALAU NAK CAIR LAGI LEBIHKAN SUSU) Double boil serbuk koko bersama minyak dulu.. dah sebati baru masukkan susu.. kacau hingga sebati ().
  7. Topping (2) ✓✓dengan cara double boil.. panaskan whipping cream bersama ngan coklat.. bila coklat dan whipping cream dah cair... masukkan butter..siap.. ✓✓masak api jgn besar ye... ✓✓bila sejuk skit bole la tuang keatas kek... ✓✓jika nk hias krim diatas kek..bole juga pukul coklat tadi hingga pekat.. ia akan jadi krim coklat... bole hias diatas kek.....
  8. Cara penyediaan kek ✓✓potong kek siap-siap.. bubuh kedalam bekas.. jarak-jarakkan ia sedikit.. bagi ruang coklat turun.. ✓✓kemudian tuang coklat diatas kek.. biarkan ia meleleh kebawah.. ✓✓hias ikut kreativiti masing-masing.. ✓✓siap.
  9. **aznie guna topping no 2....
  10. .

Cara buat Resepi Sos Coklat Untuk Kek Coklat Moist. Tips* Aku suka doublekan sukatan untuk sos ni sebab nak jadikkan supper moist lagik kek tu huhu pastu lebihan tu leh je guna untuk letak atas ais. Kue kek coklat moist ini sangat cocok sekali untuk menemani anda bersama keluarkan, teman apalagi untuk Itulah informasi dan wacana mengenai resep kek kukus coklat moist, semoga wacana dan. Rasanya kek coklat lembap atau moist chocolate cake ni antara kek yang paling digemari orang ramai. Ada banyak juga resepi kek yang pernah saya kongsikan sebelum ni.