Cara Memasak Sedap Yee Mee ala ala food court Jalan Sofia Zulkefle

Cara Memasak Sedap Yee Mee ala ala food court Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Yee Mee ala ala food court Jalan Sofia Zulkefle. Sedapnya kalau dapat makan Yee Mee Sizzling waktu masih panas! Sizzling atau kadang-kadang orang panggil hot plate ini selalunya di-order dan Nak makan dekat kedai fancy boleh, tapi pada masa yang sama tak boleh dinafikan juga yang dimasak di food court pun boleh tahan sedap rasanya. Food court here consist of small stall selling variety of food.

Yee Mee ala ala food court Selain daripada yee mee, resepi sizzling ni jugak boleh digunakan untuk di makan bersama mee kuning atau nasi. Disebabkan terlalu minat makan sizzling ni, saya cuba pelajari cara masakannya. Dalam banyak-banyak resepi yang saya cuba, saya rasa ni yang paling sedap. Anda boleh memasak Yee Mee ala ala food court menggunakan 16 resepi dan 3 langkah. Inilah cara Anda buat ini.

Resepi Untuk Membuat Yee Mee ala ala food court

  1. Anda perlukan 1 dari pek yee mee.
  2. Anda perlukan 5 ulas dari bawang putih - hiris nipis.
  3. Anda perlukan 1 dari inci halia - hiris nipis.
  4. Anda perlukan 6 dari tangkai cili kering - potong.
  5. Sediakan dari Minyak untuk menumis.
  6. Sediakan 3 Keping dari dada ayam sederhana besar - potong.
  7. Anda perlukan dari Cendawan shitake (tapi saya guna cendawan putih).
  8. Sediakan 4 dari sudu besar sos tiram.
  9. Kemudian 4 dari sudu besar kicap pekat.
  10. Kemudian 4 dari sudu besar kicap cair.
  11. Sediakan 2 dari sudu sos cili.
  12. Sediakan 1 dari kiub ayam meggi.
  13. Sediakan dari Sayur sawi pak choy - celur.
  14. Anda perlukan dari telur.
  15. Kemudian 7 cawan dari air - ikut kesusuaian.
  16. Kemudian 4 dari sudubesar tepung jagung.

Tuang kuah ke atas yee mee dan hidangkan. Resepi Mee KungFu - Assalamualaikum, Hari ini kami berkongsi resepi mee kung fu yang bagi sesetengah orang seolah-olah menjadi keras… tapi ianya benar-benar mudah untuk menyediakan kepada mereka. A very comfortable food court with good ambiance and variety of foods. Ah Yee Curry Mee is actually famous for her chee cheong fun with braised mushroom and pork.

Langkah-langkah Pembuatan Yee Mee ala ala food court

  1. Tumis bwg putih,halia dan cili kering hingga layu.Lepas tu masukkan ayam masak hingga air ayam kering.Kemudian masukkan sos tiram,cili,dan kicap.Kacau sebati dan masukkan air.Air ni ikut kesesuaian kita ye..nak byk kuah letak lah banyak..
  2. Kemudian bila kuah dah masak bolehlah masukkan cendawan.Lagi sedap guna cendawan shitake tapi saya guna cendawan putih ni je sebab anak2 tak suka bau shitake.Kemudian masukkan tepung jagung.Tunggu 5 minit dah boleh lah tutup api..
  3. Panaskan kuali.Masukkan kuah tadi sikit.Masukkan yee mee dan pecahkan telur.Kemudian boleh tambah kuah lagi tunggu sampai telur separuh masak.Ok siap bolehlah dihidang bersama sawi pak choy dan cili potong..

Chances are they have been eating her food since young. Pan Mee - Kepong Food Court. It is an icon with title Check Circle. It is an icon with title Right Triangle. Bermacam-macam hidangan lain seperti Tomyum,mee ala-ala 'boat noodle', dan somtam pun ada!