Resipi: Sedap Bihun goreng simple Jalan Sofia Zulkefle

Resipi: Sedap Bihun goreng simple Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Bihun goreng simple Jalan Sofia Zulkefle. Nie Cara Aku Masak , Mudah & Cepat Yang Paling Penting Sedapp !! Aku Masak Hang Yang Panaihhh 🔥. Bihun Goreng is a popular hawker food where it is usually served on banana leaves similar to pancit habab together with makeshift chopsticks made with two lidi sticks.

Bihun goreng simple Lihat juga resep Bihun goreng pedas, Bihun goreng enak lainnya! Resep bihun goreng yang beragam. dengan bumbu lengkapnya, cocok untuk variasi hidangan sederhana sampai istimewa. Berikut ini IDN Times kasih beberapa pilihan resep bihun goreng yang sederhana ala rumahan dan gampang untuk membuatnya. Anda boleh membuat Bihun goreng simple menggunakan 10 resepi dan 6 langkah. Inilah cara Anda memasak itu.

Resepi Untuk Membuat Bihun goreng simple

  1. Anda perlukan dari Bihun.
  2. Anda perlukan 1 dari Labu bawang merah.
  3. Anda perlukan 1 ulas dari bawang putih.
  4. Sediakan Sedikit dari halia.
  5. Anda perlukan 7-8 dari ekor udang kering.
  6. Anda perlukan 3-4 dari sudu cili sos.
  7. Anda perlukan 4-5 dari sudu kicap.
  8. Anda perlukan sedikit dari gula.
  9. Kemudian dari Beberapa ketul isi ayam dan udang (optional).
  10. Anda perlukan dari air.

Bakmi atau bihun goreng pun simple polos hanya dengan sawi hijau dan bumbu bawang puth, bawang merah dan kemiri. Untuk menyajikan, ambil seporsi nasi di atas piring saji. Senang kata resipi paling selamat nak disediakan kalau Kalau nak tahu macam mana cara penyediaan bihun goreng singapore, ikut langkah-langkah ini. Masakan ini salah satu dari sajian warung kaki lima atau street food Membuat bihun goreng tidak sulit tetapi membuat Bihun Goreng lezaat sekaligus tidak benyek atau.

Cara Mebuat Bihun goreng simple

  1. Rendam bihun dalam air dalam 10-15 minit. Bihun dah lembut boleh tos kan airnya..
  2. Hiris bawang merah, bawang putih dan halia, serta potong kecil2 udang kering..
  3. Potong dadu isi ayam dan udang..
  4. Tumis bawang,halia dan udang kering. Agak naik bau bawang nya masukkan ayam dan udang..
  5. Selepas ayam dan udang masak, masukkan cili sos, kicap, gula dan sedikit air untuk lembutkn bihun..
  6. Masukkan bihun dan gaul rata.

Suka banget sama bihun goreng putih gini. Happy weekend teman-teman.masak apa hari ini ?. Kalau aku karena masih sedikit sibuk.masih dengan menu yang simple-simple dulu ya.teman-teman.semoga menjelang puasa nanti bisa lebih. My life has been plunged into chaos, things have changed! We are looking after the resident buddy dog from Mrs HCYETC's school!