Resipi: Sempurna TIP: Betik yang lebih nikmat yakmat Jalan Sofia Zulkefle

Resipi: Sempurna TIP: Betik yang lebih nikmat yakmat Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

TIP: Betik yang lebih nikmat yakmat Jalan Sofia Zulkefle. Resipi sedap dan mudah untuk Ngaku Chips. #saturesipisatupohon #teamtrees Ni salah satu snek favourite kita. Ubi ngaku ni boleh dapat time-time nak dekat Chinese New Year je. Resipi sedap dan mudah untuk Ketupat Goreng.

TIP: Betik yang lebih nikmat yakmat Dia memang jenis tak suka membazir & membuang tak tentu hala, jangan kata barang-barang, makanan. Resipi sedap dan mudah untuk Sambal Telur Pecah. Dulu-dulu bila arwah mak kita tak berapa selera nak makan atau bila dah tak ada idea nak masak apa, sambal ni la yang selalu jadi penyelamatnya. Anda boleh memasak TIP: Betik yang lebih nikmat yakmat menggunakan 2 resepi dan 3 langkah. Inilah cara Anda buat ini.

Resepi Untuk Membuat TIP: Betik yang lebih nikmat yakmat

  1. Sediakan 1 dari biji betik masak ranum saiz kecik atau sedang.
  2. Sediakan 1-2 dari biji limau nipis.

Tak payah nak pening-pening, tak payah nak sibuk-sibuk prepare bahan - goreng sambal, pecah telur,. Lihat juga resipi untuk Kerabu Betik, Jelly Betik, SOMTAM BETIK&LOBAK MERAH Resipi sedap dan mudah untuk Cucur Jagung Pipih. #saturesipisatupohon #teamtrees Tengah-tengah malam kalau hujan lebat sejuk dan perut start berdondang sayang nak buat apa? Tapi jangan la buat perangai bercucur tetengah. Agak teruja juga bila dapat tahu buah betik juga mempunyai banyak manfaatnya yang tersendri lebih-lebih lagi ia membantu dalam menurunkan berat badan.

Langkah-langkah Pembuatan TIP: Betik yang lebih nikmat yakmat

  1. Kupas kulit betik, lepas tu potong kecik-kecik ala-ala bite sized. Kalau tak nak buang kulit pun takpe, belah dua je betik tu & korek biji dia dengan sudu..
  2. Belah dua limau nipis. Belah sebiji dulu lepas tu boleh adjust nak tambah ikut suka. Perah jus limau nipis tu rata-rata atas betik yang dah potong kecik-kecik tadi. Kalau betik tu belah dua, perah sikit jus limau kat tengah dia dalam bahagian lompong bekas kita korek biji dia tadi tu. Biar dia bertakung. Lepas tu sambil korek isi betik tadi korek sekali dengan jus limau tu sikit. Masuk dalam mulut..
  3. Amacam? Sedap tak? Sedap kaaann! Sama-sama 😁.

Buah betik adalah buah yang baik sekali untuk dimakan ketika kita sakit mahupun sihat. Selain dari sumber makanan yang murah dan senang didapati, buah betik juga mengandungi khasiat yang tinggi. Agak teruja juga bila dapat tahu buah betik juga mempunyai banyak manfaatnya yang tersendri lebih-lebih lagi ia membantu dalam menurunkan berat badan. Buah betik adalah buah yang baik sekali untuk dimakan ketika kita sakit mahupun sihat. Selain dari sumber makanan yang murah dan senang didapati, buah betik juga mengandungi khasiat yang tinggi.