Resipi: Sedap Budu Paling Sedap Makan Dengan Nasi Panas! Jalan Sofia Zulkefle

Resipi: Sedap Budu Paling Sedap Makan Dengan Nasi Panas! Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Budu Paling Sedap Makan Dengan Nasi Panas! Jalan Sofia Zulkefle. Hidangan sup memang sangat sedap jika dinikmati lebih-lebih lagi jika dinikmati bersama nasi panas. Tak perlu lauk pauk lain dah. Masukkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan air.

Budu Paling Sedap Makan Dengan Nasi Panas! Sedap ni makan dengan nasi panas-panas. Nak masak balado ayam ni sangat mudah, resipinya tak memerlukan banyak bahan. Memang sangat best dimakan panas-panas dicicah pula dengan air lada yang pekat atau dikenali dengan nama 'chollek'. Anda boleh memasak Budu Paling Sedap Makan Dengan Nasi Panas! menggunakan 5 resepi dan 1 langkah. Inilah cara Anda buat itu.

Resepi Untuk Membuat Budu Paling Sedap Makan Dengan Nasi Panas!

  1. Kemudian dari Budu Pati Ikan Bilis.
  2. Anda perlukan 1-2 ulas dari bawang merah, mayang halus.
  3. Sediakan 2-3 dari tangkai cili merah, hiris.
  4. Kemudian dari Limau nipis.
  5. Sediakan dari Air masak sedikit.

Memandangkan menu nasi dagang sangat popular di Kuala Terengganu, ada beberapa pilihan kedai yang sedap untuk pelancong cuba. Makan Dengan Nasi Panas-Panas Pasti Tambah Lagi. Selain budu, orang-orang utara semenanjung pula biasanya cicah dengan ayaq garam. Resepinya adalah Terung Bakar Air Asam Lemak.

Cara Mebuat Budu Paling Sedap Makan Dengan Nasi Panas!

  1. Satukan semua bahan dengan jus air limau nipis. Agak-agak jangan terlalu cair atau terlalu pekat..

Dengar nama air asam memang sedap dan terangkat. Hal ini kerana rasanya yang sedap dan sangat sesuai dimakan bersama ulam serta nasi panas. Tetapi, pernah tak anda cuba budu goreng? Siapa suka budu boleh lah try versi budu goreng ni pulakā€¦ Makan dengan nasi saja pun dah sedap sangat! Aku mula - mula makan durian letak dalam budu buat ulam nasi setelah aku tenguk arwah tok wan aku makan.