Cara Buat Sedap Spaghetti anak dara. 🤪 💯 sedap! Jalan Sofia Zulkefle

Cara Buat Sedap Spaghetti anak dara. 🤪 💯 sedap! Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Spaghetti anak dara. 🤪 💯 sedap! Jalan Sofia Zulkefle. Hi semua, Kali ini Che Nom nak tunjukkan resepi Spaghetti Bolognese cara Che Nom, versi yang mudah dan cepat disediakan. Video kali ini say kongsikan pada anda semua resepi spaghetti carbonara prego mudah dan sedap. Meskipun terlihat sederhana, membuat saus daging untuk spaghetti bisa jadi bencana jika takarannya tidak pas.

Spaghetti anak dara. 🤪 💯 sedap! Buat kamu yang ingin mencoba membuat spaghetti, berikut ini ada beberapa resep membuat spaghetti rumahan yang simpel dan nggak makan waktu. Dia banyak membantu pekerjaan rumah dan sering menemani atau mengantar kedua anakku jika ingin bepergian. Dara berada dalam dilema ketika ternyata kakak iparnya adalah mantan suaminya yang dulu dia tinggalkan demi bisa bersama dengan Aldo. Anda boleh memasak Spaghetti anak dara. 🤪 💯 sedap! menggunakan 8 resepi dan 10 langkah. Inilah cara Anda buat ini.

Resepi Untuk Membuat Spaghetti anak dara. 🤪 💯 sedap!

  1. Kemudian dari Spaghetti/pasta/Angel hair/ segala yg spesis dgnnya.
  2. Anda perlukan dari Bawang Merah/Holland/besar) potong separuh.
  3. Anda perlukan 3 ulas dari Bawang putih.
  4. Sediakan dari (optional) Lada Benggala.
  5. Kemudian dari Sayur (brocoli/boleh je nak gune sayur pape yang ada).
  6. Sediakan dari (optional) meat ball.
  7. Kemudian dari (optional) sausage.
  8. Sediakan dari Carrot.

Spaghetti Bolognese ialah salah satu masakan tradisional dari Italia. Spaghetti bolognese ialah pasta yang dimakan dengan sos daging. Resipi hidangan Spaghetti Goreng yang cukup simple dan sedap ini khas untuk anda yang sukakan masakan pedas! Menggunakan kuali lain, panaskan minyak dan masukkan bawang kuning.

Cara Mebuat Spaghetti anak dara. 🤪 💯 sedap!

  1. Keluarkan bahan. (rujuk gambar).
  2. Rebus spaghetti tuu guna air yang bersih seperti jiwaku. Tiber. Dalam 5-10 minit, tengok depa dah lembut, haa tos kan gune penapis..
  3. Sementara nunggu depa mendidih kepanasan, haa potong lah bahan bahan yang bakal di campak tuu. (rujuk gambar).
  4. Oh. Lupa nak snap gambar meat ball yang dipotong. 😂, so goreng meat ball dulu sampai naik bau, warna dan lembut..
  5. Kemudiann, ni penting. Lepas dah goreng meatball, masukkan bawang. Gaul sampai depa jadi best friend. (letak lah garam/kiub ayam separuh). Gaul sampai bawang tu wangi..
  6. Pastu baru la letak carrot, lada benggala, sayur dan carrot. GAUL sebati. Sampai rasa puas hati. Kat sini kalau nampak mcm kering, tambah minyak sikit..
  7. Masukkan spaghetti yang di rebus tadi ke dalam kuali yang kita campak bahan bahan tuu. Gaul gaul gaul sampai rasa "eh lenguh lah" 😂🤣..
  8. Ha kalau dah ade rasa mcmtu, maksudnya spaghetti anak dara dah siapppp untuk di makan! 😍 Tapi make sure masakan korang tu tak kering sgt tau. Nanti rasa dia kureng. 😂.
  9. Cara makan, kalau ade chili flakes + Black pepper, lagi sedap!.
  10. SELAMAT MENCUBA BYE!.

Anak-anak saya memang suka sangat la spaghetti carbonara ni sedap rasa lemak berkrim dan yang penting tak pedas. Untuk diri sendiri pulak saya buat version pedas. Tambah cili padi masa menumis bawang. Rebus spaghetti kering sesuai instruksi pada kemasan. Saat bawang putih matang (terlihat mulai kecokelatan) masukan udang, garam, perasan lemon, dan lada.