Cara termudah Memasak Sempurna Hazelnut Biscoff Cheesecake Jalan Sofia Zulkefle

Cara termudah Memasak Sempurna Hazelnut Biscoff Cheesecake Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Hazelnut Biscoff Cheesecake Jalan Sofia Zulkefle.

Hazelnut Biscoff Cheesecake Anda boleh memasak Hazelnut Biscoff Cheesecake menggunakan 23 resepi dan 8 langkah. Inilah cara Anda buat itu.

Resepi Untuk Membuat Hazelnut Biscoff Cheesecake

  1. Anda perlukan dari Bahan A (layer biskut - bawah).
  2. Sediakan 1 dari baris biskut marie kopi.
  3. Anda perlukan 10 keping dari biskut kraker keju.
  4. Sediakan 1/3 dari serbuk hazelnut.
  5. Sediakan 1 dari sudu besar serbuk hazelnut.
  6. Kemudian 1 1/2 dari sudu mentega cair.
  7. Sediakan dari โ˜๏ธkisar kering dan gaulkan dgn mentega cair sehingga sebati semuanya.
  8. Anda perlukan dari Bahan B (layer cheese - tengah).
  9. Anda perlukan 2 cawan dari topping ace sweet - mix hingga kental - bahagi 2 (1 utk cheese 1 lg masukkan ke dlm piping bag) - xperlu gula sbb dh manis.
  10. Kemudian 1 cawan dari serbuk hazelnut + 1 sudu mentega - kisar hingga pekat (jd krim hazelnut).
  11. Kemudian 125 g dari cream cheese - mix sehingga gebu.
  12. Sediakan 1/2 dari sudu lemon paste.
  13. Kemudian 2 dari sudu besar kacang hazel - dipanggang dan tumbuk kasar (kt guna microwave je).
  14. Sediakan dari โ˜๏ธgaulkan semua bg sebati. Klu guna whipping cream kene masukkan gula.
  15. Kemudian dari Bahan C (Utk karamel).
  16. Kemudian 2 dari sudu besar gula perang.
  17. Anda perlukan 3 dari sudu whipping cream.
  18. Kemudian 1/2 dari sudu mentega.
  19. Anda perlukan dari ๐Ÿ‘†๐Ÿผmasak dgn api perlahan sehingga kental. Jgn terlebih masak nanti pahit ๐Ÿ˜….
  20. Sediakan dari Bahan D (utk topping).
  21. Anda perlukan 1 dari bahagian topping ace kental diasingkan td.
  22. Kemudian 1 dari sudu kacang hazel (terpulang klu nk bnyk).
  23. Sediakan dari Coklat utk hiasan.

Cara Mebuat Hazelnut Biscoff Cheesecake

  1. Sediakan bahan2. Panggang kacang hazel dan masukkan dlm plastik kemudian tumbuk2 kasar. Yoppong ace sweet kita guna yg mcm dlm gambar.. sedap lemak2nya manisnya ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜..
  2. Satukan bahan2 A utk jdkan layer bahagian biskut..
  3. Masukkan dlm bekas plastik keras mcm ni kalau just nak buat mini. Nanti tanggalkan ubat staple bl kek dalam plastik tu dh beku elok.. Buang plastik keras tu. Klu nak guna tray, just masukkan dlm tray. Jgn lupa alas dgn kertas baking ye. Dah masuk, tekap2 biskut td then bubuh dlm peti sejuk..
  4. Then proses bahan2 B ikut step di ats..
  5. Gaul semua sekali sebatikan, masuk paste lemon dan kacang hazel..
  6. Kemudian masukkan cream cheese td ats biskut yg dah beku.. terpulang nak selang seli dgn topping atau kacang pun boleh.. ikut suka kita lah ๐Ÿ˜….. then masukkan ke dalam peti semalaman.. pg esok baru kita bubuh krim atsnya..
  7. Ok, yg ni dah pagi la ni ๐Ÿคญ. Amek krim yg dah diasingkan dan sejuk dlm peti tu, hiaslah di ats cheese yg sudah diolah mlm td. Kemudian tuang cantik2 karamel yg kita buat ikut bahan C. Then boleh hias dgn coklat cip, coklat, biskut marie dan kraker keju, tabur sekali kacang hazel bg menambah kesedapan hazelnut biscoff cheesecake kita...
  8. Siapppppppp.... tak perlu bakar pun.. kacau2 gaul2 mesen2 siap!!!! Husband cakap sedap sangat ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜ฌ... Selamat mencuba ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿคค๐Ÿคค.