Resipi: Sempurna Samyang Goreng Jalan Sofia Zulkefle

Resipi: Sempurna Samyang Goreng Jalan Sofia Zulkefle

Lezat, Nikmat, Cepat, Mudah dan ANTI FAIL.

Samyang Goreng Jalan Sofia Zulkefle.

Samyang Goreng Anda boleh membuat Samyang Goreng menggunakan 10 resepi dan 12 langkah. Inilah cara Anda memasak ini.

Resepi Untuk Membuat Samyang Goreng

  1. Kemudian 1 dari packet Samyang (boleh lebih kalau lapar or kalau ramai nak makan. Selalunya, instant noodle ni, kalau 1 tak cukup. Tapi kalau pakai 2, kenyang yg muak la pulak).
  2. Anda perlukan dari Bawang putih.
  3. Kemudian dari Bawang merah.
  4. Anda perlukan dari Cili padi.
  5. Anda perlukan dari Cili giling.
  6. Anda perlukan dari Kicap.
  7. Sediakan dari Bahan optional.
  8. Sediakan dari Haiwan2 (udang/sotong/ayam/ikan bilis - kalau tak letak pun takpe, tapi lagi best kalau letak).
  9. Anda perlukan dari Sayur (selalunya pakai kobis or sawi. Ini pun sama. Kalau taknak letak pun takpe. But lebih berkhasiat kalau ada).
  10. Anda perlukan dari Telur.

Cara Mebuat Samyang Goreng

  1. Panaskan air, and masukkan mee samyang.
  2. Bila dah lembut, strain and letak tepi.
  3. Tumis bawang merah, bawang putih and cili padi.
  4. Masukkan cili giling and paste samyang. Tumis sampai garing.
  5. Masukkan sedikit air (kalau nak buat macam mee goreng basah, boleh letak lebih).
  6. Masukkan kicap. Ni sebenarnya nak bagi colour dia gelap sikit je. Tak letak pun ok..
  7. Bila dah menggelegak, masukkan haiwan2 pulak.
  8. Ok, bila haiwan2 dah masak (selalunya tak lama, dalam 2-3minutes je), pecahkan sebiji telur..
  9. Ok, jangan terus kacau telur tu bagi pecah ye. Biarkan dia masak sikit, then baru kacau. Kalau terus kacau, nanti kuah tu jadi tak sedap..
  10. Then masukkan sayur and kacau lagi..
  11. Bila sayur dah agak layu sikit, baru masukkan mee yg kita dah tos tadi..
  12. Kacau, and letak garam secukup rasa..